Skydeglas eller foldeglas – hvad skal jeg vælge?

Skydeglas eller foldeglas er en effektiv og enkelt løsning til at skærme af for vind og vejr på den overdækkede terrasse, og samtidig kan glasset hjælpe med at holde på varmen i de kolde måneder.

Terrassen er vores mest foretrukne opholdssted, når vejret tillader det. Lige fra det tidspunkt, hvor de spæde solstråler viser sig i foråret, begynder vi at se frem til at kunne rykke udenfor. Vores velvære om humør siger nemlig, jo mere, vi opholder os udenfor.
Oftest er det vinden eller vejret, som sætter en stopper for udelivet, er skyld i, at vi må rykke indenfor, eller at vi skal vente lidt længere tid, inden havemøblerne kan sættes frem igen.

Hvis du har en overdækket terrasse, hvad end det er en integreret del af husets konstruktion, eller du har en overdækning monteret på terrassen, så kan den, når den udstyres med faste glas, skydeglas eller foldeglas, benyttes i længere tid i begge ender af sæsonen. Når vinden suser, eller det regner, kan glasset skærme for vinden eller holde på varmen fra solens stråler, og du kan selvfølgelig selv vælge, meget eller lidt, der skal stå åbent – uanset om du vælger skydeglas eller foldeglas.

terrasse udtil natur

Men hvad er forskellen, og hvad skal jeg vælge?

Det er et af de spørgsmål, som vi oftest får stillet, når vi snakken falder på glas til terrassen.
Her er der flere ting, der spiller ind i forhold til valget omkring skydeglas eller foldeglas, eller om der skal være faste paneler i en eller flere sider.

Det, du allerførst bør tage stilling til, er, om du vil kunne åbne alle sider, eller om der er en eller flere sider, som vil give mening at lave i faste glas.
Det kan være fordi åbningen er lukket i forvejen af f.eks. hæk, krukker med planter, eller andet, som gør, at siden ikke bruges til passage. Det kan også være, at du alligevel gerne vil kunne åbne alle sider, hvis der f.eks. er risiko for at der bliver meget varmt under overdækningen, og du derfor gerne vil bevare muligheden for at kunne lave gennemtræk for at lufte ud.

Hvis du er i tvivl om, hvad der vil fungere bedst på din terrasse, så vil vores konsulent komme med råd og vejledning i forbindelse med opmålingen til glasset.

Hvad er foldeglas, og hvornår skal jeg vælge dem?

Vores foldeglas er rammeløse og er derfor af udseende det mest enkle og lette system, da alle paneler sidder i den sammen skinne, som derfor er så smal som muligt. Når systemet åbnes, drejes glasset 90°, så det kan parkeres op ad en mur eller søjle. På den måde får du den størst mulige åbning, når alt glasset er kørt fra.
Da alle glaspaneler sidder i den samme skinne og skubbes sammen omkring en tætningsliste, er det også det mest vindtætte system, når det er lukket.

Hvor kan foldeglasset monteres?

Foldeglas er et tophængt system. Det betyder, at der skal være en bærende bjælke, som kan klare vægten af vores foldeglas, for at dette system kan monteres.
Foldglasset roteres 90° indad eller udad (afhængig af løsningsvalg), hvilket betyder at der skal være plads til glaspanelerne der, hvor de skal parkeres, når de åbnes.
Foldeglasset kan leveres i en højde på 300cm og dimensioneres i tykkelsen efter hvor høje de skal laves, dog er alle vores glastyper som standard 10mm sikkerhedsglas.

Skydeglas – hvornår skal jeg vælge det?

Skydeglasset kører i hver sin skinne – ligesom man kender det fra skydelågerne på et klædeskab.
Når alle panelerne er kørt til siden, vil glasset stadig dække bredden af et panel i den side, som glasset skubbes til.
Skydeglasset overlapper hinanden med ca. 35mm, men da der er et lille mellemrum mellem hvert glaspanel, kan vind, regn, og fygesne lettere smutte mellem panelerne. Dette kan dog afhjælpes ved at der monteres tætningslister på glasset. Afhængig af systemet, er der tale om en gummiliste eller tætningsbørster.

Hvor kan skydeglasset monteres?

Skydeglasset monteres med vægten på bundskinnen. Det betyder, at der ikke er noget krav til bærende bjælker. Grundet størrelsen på hjulene i bunden af glasset, er der dog nogle grænser for, hvor høje glassene kan laves. Som tommelfingerregel, bør glasset ikke være højere end 250cm.
Hvis der er meget fald på terrassen, belægningen på terrassen består af små fliser som f.eks. munke- eller herregårdssten, eller hvis fliserne ligger meget ujævnt, så kan det være nødvendigt at lave en sokkel til bundskinnen eller vores montører lægger en kile i underlaget, så vi sikrer os, at skydeglasset kan køre optimalt.

Facts og detaljer

Vores folde- og skydeglassystemer leveres som udgangspunkt i 10mm, klar, hærdet sikkerhedsglas. Glasset er enkeltlags og derfor ikke isolerende. Foldeglas og fast glas kan dog leveres i en anden tykkelse, hvis montageforholdene foreskriver dette. I de fleste tilfælde er 10mm nok og giver ikke problemer, selv ved en god dansk efterårsstorm.

Hærdet glas er 5 gange stærkere end almindeligt glas og er derfor mere modstandsdygtig overfor slag. Skulle uheldet alligevel være ude, så vil glasset gå i meget mindre stykker, så man på den måde lettere undgår at skære sig på skarpe eller spidse glasskår.

Foldeglassystemet er et rammeløst system, der som standard leveres inkl. tætningslister, som let kan tages af eller sættes på. Systemet kan aflåses.

Skydeglasset fås som rammeløst system, indrammet og indrammet med vandrette sprosser. Afhængig af valg af model, er der mulighed for at kunne aflåse systemet.

Skinner og profiler til skyde- og foldeglas fås i en række standardfarver, men kan, mod et mindre tillæg, alle leveres i lige præcis den farve, som passer bedst til omgivelserne.

Hvordan sikrer jeg mig, at glassene fungerer optimalt?

Snavs, kviste, småsten o.l. er med til at slide på systemet og kan være årsag til, at glassene ikke kører optimalt eller ”sætter sig”. Derfor er det vigtigt, at man sørger for jævnligt at efterse bundskinnen og evt. fjerne snavs – særligt efter et større regnskyl eller blæsevejr. Derudover bør de bevægelige dele smøres en gang om året med en fedtfri silikonespray. (Kan købes i byggemarkeder eller bestilles hos Alument Outdoor til 150,00 kr. inkl. moms og forsendelse).

Du kan også bestille et serviceeftersyn, hvor vores servicetekniker justerer og smører systemet.
Udskiftede dele vil blive faktureret, i fald de ikke er omfattet af garantien.

Takster:

50% på reservedele i forhold til listepris
Servicebesøg timepris: 575,00 kr. inkl. moms
Kørsel: 4,75 kr. pr kørt km. inkl. moms.

+ Evt. broafgift.

Du kan se nogle af vores referencer med glasinddækning her

Læs mere om glasinddækning her